După ce și-a anunțat "intenția unei candidaturi la funcția de premier"

Stolojan le-a vorbit tinerilor despre o guvernare prelungită a PD-L

359
Prezent la Școala de Vară a Organizației de Tineret a PD-L, Theodor Stolojan, prim-vicepre-ședintele partidului, și-a anunțat vineri "intenția" de a-și depune candidatura la funcția de premier. Așa cum a ținut să menționeze, "nu a fost vorba de un anunț propriu zis al candidaturii, așa cum a înțeles o parte a presei, ci doar despre o intenție". "PD-L are un statut care prevede o serie de pași care trebuie urmați. Noi ne-am fixat ca dată 12 septembrie, atunci când va avea loc și o Conferință Națională a partidului, la care vor participa cinci, șase mii de oameni. Acesta e forul decizional prevăzut de statut în cadrul căruia va fi anunțat candidatul pentru funcția de prim ministru", a declarat Stolojan. Liderul PD-L a ținut să menționeze, totodată, că "până la evenimentul din 12 septembrie, despre candidaturi se va discuta și în cadrul Biroului Permanent Național". "O să vedem dacă sunt și alți colegi de-ai mei care au aceeași dorință. Eu mi-am anunțat doar candidatura", a punctat Theodor Stolojan.

"Integritatea? O poți pierde într-o clipă…"
Liderul democrat-liberal le-a vorbit tinerilor prezenți în aceste zile la Școala de Vară și despre ceea ce înseamnă integritatea în viața unui om politic. "Integritatea? O poți pierde într-o clipă, printr-un act care te descalifică în ochii celorlalți. Pe cât de greu o câștigi, pe atât de repede o poți pierde", a precizat el. Expresiile de pe chipurile junilor pedeliști trădau însă, în tot acest timp, o plictiseală și un soi de dezinteres care cu greu puteau fi mascate.
Nu în ultimul rând, prim-vicepreședintele PD-L a vorbit vineri și despre programul de guvernare al Partidului Democrat-Liberal. Conform explicațiilor sale, PD-L pregătește un "program de guvernare care va avea în jur de 800, 1000 de pagini, o sinteză a acestui program, dar și o doctrină fundamentată pe o analiză a situației economiei românești în perioada 2009-2013".
Interesant de remarcat este însă faptul că, atunci când s-a referit la o eventuală guvernare a PD-L, Stolojan a subliniat că obiectivele partidului nu sunt creionate pe termen scurt, ci luând în calcul trei, chiar patru mandate. "Obiectivul strategic propus de PD-L este să ajungem la un stadiu de viață european, la veniturile medii din UE. Dar acest lucru nu poate fi realizat în doar patru ani, ci doar pe durata a trei, patru cicluri electorale", a mai afirmat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7955 secunde