Dumnezeu a dat, Fiscul a luat / Sechestru pe averea Arhiepiscopiei Tomisului

671
Printr-un comunicat remis redacției, Arhiepiscopia Tomisului confirmă faptul că are datorii către Administrația Națională a Finanțelor Publice. Pe data de 25 noiembrie, a fost depusă o cerere de eșalonare a plăților, conform reglementărilor legale în vigoare, la Administrația Finanțelor Publice Constanța.
"Dificultățile financiare ale instituției noastre sunt în strânsă legătură cu criza economică generalizată, cu care se confruntă actualmente întreaga lume. Sărăcirea accentuată a populației, din ultimul timp, i-a determinat pe mulți fii ai Bisericii să ne ceară ajutorul. Nu am putut fi nepăsători față de acești semeni aflați în lipsuri și suferințe.
Cu riscul acumulării de datorii, au fost ajutați prioritar numeroși oameni, lucrarea filantropică fiind parte a slujirii aproapelui de către Sfânta noastră Biserică. Vremurile de criză, ca și cele de bunăstare, sunt îngăduite de Dumnezeu cu un scop pedagogic: acela de a înțelege că avem nevoie mereu unii de alții. Atunci când a cerut reeșalonarea datoriilor sale, Arhiepis-copia Tomisului și-a alcătuit o strategie prin care să poată face aceste plăți, dar să poată continua totodată și activitatea filantropică.
În ceea ce privește cifra ridicată a veniturilor menționate în bilanțul din anul 2010 al Arhiepiscopiei Tomisului, asupra căreia s-au făcut în mass-media numeroase speculații malițioase, precizăm faptul că instituția și-a clarificat, de fapt, în anul precedent, situația juridică a mai multor imobile, pe care le-a înregistrat ulterior în contabilitate cu valoare. Ele nu sunt propriu-zis venituri, ci doar evaluări. De aici rezultă acea sumă de câteva milioane de euro care nu are nicio legătură cu vreun profit realizat efectiv", se arată în respectivul comunicat.
Contactat pentru a confirma sau infirma faptul că a demarat executarea silită a bunurilor Arhiepiscopiei, Alin Constantin Boc, purtătorul de cuvânt al acestei instituții, a afirmat, pentru "Cuget Liber", că, deocamdată, se așteaptă un răspuns la solicitarea eșalonării și că dincolo de comunicat nu mai are nimic de comentat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1675 secunde