Concurs Dumnezeu să-l odihnească pe Simion Tavitian

599
Vineri s-a stins din viață Simion Tavitian, reprezentant de seamă al comunității armenilor și, totodată, al intelectualității dobrogene.
A fost președintele asociației filateliștilor "Tomis" din Constanța, publicist și scriitor, dar, în primul rând, un om deosebit, iubit și respectat de numeroșii săi prieteni.
Anul acesta a apărut ultimul volum, al treilea, din ceea ce s-ar putea numi opera vieții sale, "Armeni din România". Dar, dincolo de a fi armean de origine, Simion Tavitian era patriot prin rădăcinile sale adânci în pământul Dobrogei.
Distins cu Premiul Uniunii Armenilor din România pe anul 2005, el a spus atunci cuvinte care l-au definit: "premiul reprezintă un eveniment deosebit în viața mea și, în același timp, o recunoaștere a activității organizației constănțene a armenilor, care își aduce modesta contribuție la popularizarea rolului și activității armenilor. Alături de populația majoritară și de celelalte etnii, am contribuit la propășirea patriei noastre comune - România."
A murit cu regretul de a nu-și fi putut împlini ultimul proiect, o carte despre Constanța de altădată, cu istoria locurilor și oamenilor pe care i-a cunoscut. Despre acest proiect ne-a povestit, îndurerată, fiica sa, Anaid Tavitian, secretarul literar al teatrului constănțean, ființa care, cu infinită dragoste, și-a dedicat viața îngrijirii părinților săi.
Condoleanțe familiei îndoliate și Dumnezeu să-l odihnească în pace pe cel care va rămâne în istoria literară a Dobrogei ca scriitorul Simion Tavitian.
Trupul neînsuflețit a fost depus la Casa Albastră de la Cimitirul Central, unde cei care l-au cunoscut îi pot aduce un ultim omagiu. Înhumarea va avea loc duminică, la ora 12.30, la Cimitirul Central.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5105 secunde