Dilemă de sezon: viață de student sau șomer la tata?

După balamucul de la Bac, studenția bate la ușă!

634
4
După balamucul de la Bac, studenția bate la ușă! - fond-1441352394.jpg

Articole de la același autor

O dată cu aflarea rezultatelor și la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, cei 400 și un pic de promovați constănțeni, cărora li  se alătură alți "rătăciți", își îndreaptă atenția spre marea provocare: viața de student.

Pentru studii universitare de licență, la Universitatea "Ovidius" sunt scoase la concurs, în cea de-a doua sesiune de admitere pentru anul universitar 2015-2016, aproximativ 2.470 de locuri, dintre care 100 de locuri sunt fără taxă. În ceea ce privește studiile universitare de masterat, sunt disponibile aproximativ 2.770 de locuri, dintre care 620 sunt fără taxă.

Înscrierile au început pentru ambele domenii de studiu, respectiv concurs de dosare versus probă de concurs (scris, oral, probă practică, vocațională), cu diferența că la aceasta din urmă înscrierile se încheie pe 8 septembrie.

Susținerea probelor de concurs, în funcție de calendarul fiecărei facultăți, este prevăzută în intervalul 9-11 septem-brie.

Orarul înscrierilor este în intervalul orar 9-17, în cursul săptămânii, iar sâmbătă și duminică, între 9-12.

Similar sesiunii din iulie 2015, la șapte facultăți din cadrul Universității înscrierea se face exclusiv online (https://admitereonline.univ-ovidius.ro/). Este vorba despre Facultatea de Litere, Facultatea de Arte, Facultatea de Construcții, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Facultatea de Teologie.

În a doua zi de înscrieri, fuseseră contabilizate 81 de dosare, cele mai multe la Facultatea de Științe Economice (21 dosare).

Bătălie pe un loc

la Academia Navală

La Academia Navală "Mircea cel Bătrân", înscrierile pentru cea de-a doua sesiune de admitere încep săptămâna viitoare, pe 7 septembrie.

La Facultatea de Inginerie marină mai sunt două locuri disponibile la domeniul Inginerie marină și navigație, respectiv șapte locuri la Inginerie electrică. În schimb, la frecvență redusă mai sunt 61 de locuri pentru cele două domenii.

Bătaie mare presupunem că va fi pentru cele două locuri rămase la Facul-tatea de Navigație și management naval, câte unul pe fiecare domeniu.

Și cum admiterea se va face pe baza dosarului, rezultatele vor fi afișate pe 18 septembrie.

Și Universitatea Maritimă Constanța face înscrieri până pe 25 septembrie, pentru studii de licență pe locurile rămase vacante după sesiunea din vară. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Cosmin
4 septembrie 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Feri
4 septembrie 2015
Proiect

Unul dintre darurile fără sfârșit ale vieții este și acest adevăr: că dăruind, tot ție îți dăruiești în cele din urmă. Atunci când încerci pentru prima dată această experiență și trăiești direct această concluzie, nimic nu te mai poate opri din drum. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea "Născut pentru succes". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6631 secunde