După ce a câștigat un concurs de proiecte. Elevă de la Liceul de Informatică, invitată la Casa Albă

232
După ce a câștigat un concurs de proiecte. Elevă de la Liceul de Informatică, invitată la Casa Albă - elevaliceu-1422469497.jpg

Articole recomandate

O elevă a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța a fost invitată la Casa Albă, în urma câștigării unui concurs internațional de eseuri, ea ocupând primul loc în Europa, informează Mediafax. Potrivit reprezentanților liceului, Elif Memet, elevă în clasa a XII-a, a participat la un concurs de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform, din Huston, SUA. Unul din obiectivele acestui program este de a-i ajuta pe tineri în a defini probleme legate de pace și armonie socială, de a le discuta și găsi soluții din propriile perspective personale.


De asemenea, participarea la acest program ajută elevii în a-și construi deprinderi sociale, în a-și dezvolta abilitățile de cercetare și compunere și nu în ultimul rând de a interacționa și schimba idei între ei, ca reprezentanți ai unor culturi diferite. Eseul realizat de eleva din Constanța a răspuns la întrebarea "Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetățenii lumii?", iar soluția dezbătută în ansamblu de Elif Memet propune microfinanțări în agricultură. Ea a participat la acest concurs alături de peste 1.000 de elevi din 65 de țări.


Clasându-se pe locul 13 la nivel mondial și prima din Europa, Elif a fost invitată la Ceremonia de Premiere ce va avea loc la Washington, în luna aprilie, și va călători acolo în mod gratuit, însoțită de sora ei. Ea își va prezenta eseul la ceremonia ce va avea loc la Casa Albă, în data de 15 aprilie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 29 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Copiii, invitați la Pinocchio
Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : În premieră la Harlequin Mamaia
Pagina a fost generata in 2.1587 secunde