Ediția de primăvară a proiectului "Schimb de carte ortodoxă"

362
În mai multe orașe din țară și din străinătate, în perioada 18 februarie - 11 martie, Asociația Tinerilor Ortodocși Orthograffiti derulează Proiectul Internațional "Schimb de Carte Ortodoxă", ediția de primăvară.

În Constanța, Proiectul "Schimb de Carte Ortodoxă" are loc în opt centre, după cum urmează: 28 februarie, începând cu ora 13, la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", invitat pr. Eugen Tănăsescu; 1 martie, începând cu orele 12, la Colegiul Național "Mihai Eminescu", invitat pr. Bogdan Papacostea; 2 martie, începând cu orele 12, la Liceul Teoretic "Traian", invitat pr. prof. dr. Bogdan Ioan Brutaru; 3 martie, începând cu orele 17, la Librăria "Prăvălia cu Cărți", invitat pr. Valentin Berechet; 4 martie, începând cu orele 16, la Liceul Teoretic "Decebal", invitat pr. Daniel Ivan; 7 martie, începând cu orele 12.00, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", invitat pr. protos. asist. univ. dr. Maxim Vlad; 8 martie, începând cu orele 12.00, la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", invitat pr. asist. univ. dr. Iulian Isbășoiu; 9 martie, începând cu orele 17.00, la Liceul Teoretic "Ovidius", invitat pr. iconom Stavrofor Ciprian Stanca.

La aceste întâlniri, va participa și inspector școlar de specialitate religie, prof. Viorica Stan.

Scopul proiectului este organizarea de întâlniri cu cititorii de carte ortodoxă, în prezența unui invitat special și al unui moderator, într-o ambianță plăcută, caldă, apropiată, întâlniri în cadrul cărora să putem schimba liber impresii și păreri despre cărțile pe care le-am citit în ultimul timp sau care ne-au plăcut în mod deosebit. Fiecare participant este invitat să aducă cu el cartea despre care dorește să împărtășească impresii și celorlalți, iar la sfârșitul întâlnirii, cei ce doresc își pot împrumuta reciproc cărțile, pentru a avea astfel ocazia să citim cu toții cuvinte folositoare. Sunt așteptați și cei care doresc doar să asiste la aceste întâlniri, să petreacă câteva ore plăcute și cu folos sufletesc, dar care poate nu au încă curajul de a ne împărtăși lecturile sau gândurile lor. Ei pot oricând să intervină în discuțiile create, să pună întrebări sau să-și spună părerea. Toate lucrurile la timpul lor și fiecare în ritmul lui, noi îi vom primi cu dragoste pe toți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Mihai Mărgineanu în concert 3D
Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Iată ce cărți se fură din librării
Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Bursa locurilor de muncă la UMC
Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Elevii dăruiesc mărțișoare eco
Pagina a fost generata in 1.3741 secunde