Platformă de prezentare a ofertelor "Școala altfel"

422
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a deschis o platformă on-line de înregistrare a ofertelor organizațiilor non-guvernamentale din domeniul educației și ale Consiliului Național al Elevilor (CNE), în cadrul Programului "Școala altfel", ce se va desfășura în perioada 2-6 aprilie.

Utilizând www.scoalaaltfel.edu.ro, elevii, părinții și cadrele didactice pot fi la curent atât cu ofertele educaționale ale ONG-urilor care activează în județul lor, cât și cu cele ale CNE, în așa fel încât să aibă posibilitatea de a alege o gamă cât mai variată de activități non-formale pentru săptămâna "Școala altfel".

Inițiativa vine ca urmare a întâlnirii dintre secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Oana Badea, cu organizațiile non-guvernamentale care activează în domeniul educației non-formale și cu În cadrul discuțiilor cu biroul executiv al Consiliului Național al Elevilor, reprezentanții organizațiilor au salutat includerea, în calendarul structurii anului școlar 2011-2012, a unei săptămâni de educație non-formală. Atât membrii Consiliului Național al Elevilor, cât și reprezentanții ONG-urilor și-au manifestat interesul pentru existența unei cât mai variate oferte pentru unitățile de învățământ, care să aducă în programul acestora elementul de educație non-formală.

Platforma www.scoalaaltfel.edu.ro a adunat ofertele a sute de organizații non-guvernamentale din toată țara. Nu în ultimul rând, aici se regăsesc propunerile de proiecte ale membrilor Consiliului Național al Elevilor. Decizia cu privire la demararea și modul de implementare a proiectelor la nivel local aparțin ONG-urilor și conducerilor unităților de învățământ. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Mihai Mărgineanu în concert 3D
Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Iată ce cărți se fură din librării
Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Bursa locurilor de muncă la UMC
Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Elevii dăruiesc mărțișoare eco
Pagina a fost generata in 2.3832 secunde