Ediție internațională a Salonul de Bandă Desenată

454
Astăzi la ora 17,30, se deschide, la Muzeul de Artă Constanța, Salonul Internațional al Benzii Desenate, ediția a XVIII-a. Anul acesta, evenimentul este dedicat personajului Pif, care împlinește 60 de ani. Din acest motiv, salonul are ca invitați membri ai redacției revistei "Pif Gadget", pe François Corteggiani, redactorul șef, și Mircea Arapu, colaboratorul român al publicației.
Din Franța vor mai fi prezenți Paul Laffont, traducător și reprezentant al editurii Pavesio, dar și Herlé și Flao, desenatori și scenariști BD. Belgia francofonă va fi reprezentată de Marc Wasterlain, un alt desenator și scenarist. România va fi reprezentată prin constănțenii Radu Marian și Leonte Năstase, primul desenator și scenarist BD, iar al doilea caricaturist, cărora li se alătură Lucian Amarii, desenator și scenarist ieșean, și Ion Manolescu, profesor la Universitatea din Iași și autorul romanului "Derapaj", al cărui subiect se referă la numărul pierdut al revistei "Pif".
În cadrul salonului vizitatorii vor putea găsi trei expoziții, una a artiștilor invitați, alta a copiilor care au trimis planșe pentru concursul organizat cu ocazia acestui salon și o interesantă expoziție de caricaturi cu tema "Europenii privesc europenii".
În cadrul salonului va avea loc și lansarea unor volume și reviste: Dicționarul benzii desenate românești (în franceză) de Dodo Niță și Mircea Arapu, un număr special România al revistei "Pif Gadged", Albumul "Minitehnicus" al lui Radu Marian, albumul "SuperCostel" al lui Jup (Lucian Amarii), "Will depression" de Iulian Frățilă de la Hardcomics, un număr special al revistei "AH, BD!", ziarul "Aooleu", revista "Comic+" și revista "Kids Attraction". Salonul va fi deschis între 24 și 26 octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6967 secunde