Ei sunt cei mai pricepuți elevi la aeromodele

330
Ei sunt cei mai pricepuți elevi la aeromodele - concursdeaeromodele-1402939743.jpg

Articole recomandate

Cea de a VI-a ediție a concursului județean de rachetomodele și aeromodele "Hermann Oberth" a antrenat un număr de 86 de copii și 18 cadre didactice din școli ale județului Constanța.

Prima zi a constat în construirea aparatele de zbor adică a aeromodelelor de către copiii de la ciclul primar și rachetomodelelor de către elevii de gimnaziu si liceu. În cea de a doua zi s-au lansat rachetomodelele la Aerodromul Internațional Tuzla, sub îndrumarea profesorului de la CSM Buzău, Lucian Șercăianu. Fiecare echipă și-a desemnat câte doi elevi pentru lansarea rachetomodelelor și doi pentru recuperarea lor. Criteriile de arbitraj au fost: zborul drept, deschiderea parașutei, menținerea în aer a aparatului de zbor, integritatea modulului transportat de către aeromodel și design-ul.

Cei mai pricepuți în realizarea aparatelor, care au obținut premiul I, au fost următorii elevi: la secțiunea aeromodele - Gemil Berkant, Pintilii George, Lavinia Dașoveanu, clasa a III-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Tuzla, profesor îndrumător Gabriela Stroe și Cristache Antonia, dar și Nicolas Niță, Maria-Alexandra Giuroescu, clasa a II-a de la Școala Gimnazială Spectrum, cadru didactic îndrumător - Daniela-Adriana Niă.

La secțiunea rachetomodele, nivelul gimnazial, echipa "Glontz", alcătuită din elevii Aurelia Blidaru, Cosmin Coea, Aurelia Pintilii, Andrei Popa, clasa a VII-a A de la coala Gimnazială Nr. 1 Tuzla, profesor îndrumător Gabriela Stroe și-au adjudecat premiul I, iar la nivelul liceal - echipa "Pioneer": Ana-Maria Strîmbanu, Daiana-Ariana Iliaz, Irina Bulgaru, Bogdan Cristian Dincă, Tudor Mangri - clasa a X-a de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", profesor îndrumător Ion Băraru, dar și echipa "Cay Noris", formată din Mihai Petrea, Catalin Maslaev, Andrei Turtoi, Akan Mujdaba, de la Liceul de Informatică Constanța, profesori îndrumători Victoria Olaru și Ilhan Nasurla. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1946 secunde