„Eleganța feminină. Accesorii din cufărul bunicii”, o altfel de expoziție organizată de Biblioteca Județeană ”I.N. Roman” din Constanța

16085
O expoziție inedită de accesorii feminine care, de-a lungul timpului, au completat ținutele doamnelor și domnișoarelor, vă așteaptă, în lunile martie și aprilie 2023, la Biblioteca Județeană Constanța. Unele dintre exponate sunt însoțite de fotografiile celor care le-au purtat.
Vernisajul expoziției va avea loc marți, 07.03.2023, ora 13:00, în prezența prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici și a bibliotecarelor Doina Monica Moșoiu și Ruxandra Hondrea, cele care s-au ocupat de amenajarea expoziției. 
Sunt expuse poșete, de zi sau de seară, mănuși, batiste, bijuterii, din aur, argint sau metale comune, decorate cu pietre semiprețioase, pudriere, oglinjoare de poșetă, chiar și un binoclu de teatru, dar și alte piese, simboluri ale grației feminine. Sunt acele „mici plăceri vinovate” care au permis dintotdeauna femeii să se exprime non-verbal.
Obiectele provin din colecțiile de familie ale bibliotecarilor și prietenilor acestora și își spun istoria de cel puțin trei generații, fiind adevărate comori păstrate la loc de cinste.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5728 secunde