Elevii care comit fapte de violență ar putea fi exmatriculați

214
Elevii care comit fapte de violență ar putea fi exmatriculați - 11987600x3153-1681221117.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat marți, că „nu ar fi o idee rea” suspendarea pentru câteva zile a elevilor care comit fapte cu violenţă, dacă măsura este însoţită de consiliere. Ea s-a declarat și în favoarea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, pentru „combaterea violenței”.


Ligia Deca a fost întrebată ce părere are de exmatricularea limitată, de 3-5 zile, propusă de sindicatele din învăţământ pentru elevii care comit fapte violente la şcoală. „Aceasta este o suspendare. Da. O astfel de măsură, dacă ea este însoţită de măsuri de consiliere şi de anumite acţiuni pe care elevul şi familia ar trebui să le facă, cred că nu ar fi o idee rea”, a declarat Ligia Deca la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.


Cât despre propunerea unor profesori ca nota la purtare să conteze la Bacalaureat, ministrul Educației a afirmat că: „Depinde despre ce vorbim. Dacă este o limitare a dreptului la educaţie, iarăşi avem o problemă constituţională. Trebuie să analizăm împreună cu juriştii”.


Declarațiile ministrului vin la câteva zile după ce un elev de clasa a X-a la un liceu din București și-a înjunghiat profesoara de japoneză în gât, nemulțumit de un test neașteptat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : De ce chiulesc liceenii constănțeni
Pagina a fost generata in 0.4352 secunde