Polițiștii constănțeni, prezenți în centrele de plasament

186
Polițiștii constănțeni, prezenți în centrele de plasament - politialocala1559891385-1681227105.jpg

Articole de la același autor

La data de 11 de aprilie a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activități informativ-preventive în mai multe centre de plasament din municipiul Constanța.


Polițiștii au purtat discuții cu adolescenți, preșcolari, dar și cu personalul centrelor de plasament, pentru a preveni plecările voluntare neanunțate ale minorilor.


Acestora li s-a vorbit despre pericolele la care se expun atunci când fug din centrul de plasament, scopul fiind acela de a nu deveni victime ale infracțiunilor sau de a nu cădea în capcana de a comite chiar ei infracțiuni, la îndemnul persoanelor din anturaj.


Totodată, acestora li s-au adus la cunoștință prevederile legale referitoare la răspunderea contravențională și penală a minorilor.
De asemenea, celor aflați în centrele de plasament li s-au prezentat riscurile asociate consumului și traficului de substanțe interzise, traficului de persoane, dar și importanța adoptării unor măsuri minime pentru a fi în siguranță în mediul online.


În urma discuțiilor interactive, minorii au devenit receptivi la recomandările polițiștilor, fiind conștienți că depinde, în mare măsură, de ei, să evite situațiile de pericol.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5719 secunde