Elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, în marș cu nava-școala „Mircea”

290

Articole de la același autor

Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța au participat vineri, 15 mai, și miercuri, 26 mai, la două marșuri de instrucție cu nava-școală „Mircea”, în raionul maritim din proximitatea comunei Tuzla.

„Acțiunile de pregătire fac parte din programul de consiliere și orientare profesională a elevilor militari. Astfel, prin desfășurarea celor două ieșiri pe mare, elevii au luat contact direct cu viața de marinar militar în Forțele Navale Române și au avut posibilitatea de a fi inițiați în tainele navigației și de a primi explicații despre tehnica de la bordul navei”, transmit reprezentanţii Forţelor Navale Române. Programul de orientare profesională include și participarea elevilor claselor a IX-a, în cursul lunii iunie, la activități de familiarizare cu noțiunile de marinărie și cu tehnicile folosite în sporturile nautice, la Centrul de pregătire marinărească și sporturi nautice Palazu-Mare, subordonat Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Activitățile extrașcolare cu specific marinăresc sunt adaptate la situația sanitară actuală, motiv pentru care sunt luate toate măsurile de igienizare, în conformitate cu procedurile aflate vigoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2302 secunde