Elevii constănțeni au protestat în prima zi de școală

252

Articole recomandate

Asociația Elevilor din Constanța a organizat ieri, la Statuia Victoriei din Parcul Primăriei, un protest la care au fost așteptați să participe elevi din mai multe licee constănțene, motivul constituindu-l măsurile luate în sistemul educațional.

Elevii au protestat împotriva plafonării de către Guvern a cuantumului maximal ce poate fi decontat pentru naveta acestora la tariful de 2 lei / km. De asemenea, elevii cer alocarea de 6% din PIB pentru educație. 

Elevii constănțeni, contrar prevederilor legale, nu beneficiază de reducerea costului de transport urban cu RATC cu 50%, chiar dacă legea educației le garantează această reducere. Chiar dacă elevii sunt beneficiarii direcți ai învățământului, aceștia nu sunt consultați în măsurile care urmează să fie luate. Prezența în cadrul Consiliului de Administrație este un drept de care au beneficiat elevii până în anul 2011. 

"Avem multe motive care ne-au condus să luăm această decizie de a protesta. Faptul că de 2 ani de zile statutul nostru este amânat este ceva îngrijorător. De asemenea, Ministerul Educației a tratat cu multă lejeritate problema elevilor navetiști, chiar considerând măsura propusă de Ministerul Finanțelor ca fiind una salvatoare. Credem că Ministerul Educației nu conștientizează gravitatea situației. Săptămâna trecută am trimis la Guvern o reclamație administrativă prin care am cerut anularea plafonului pe naveta elevilor deoarece o asemenea măsură nu se poate lua prin Ordonanță. În cazul în care Guvernul nu va abroga prevederea în termen de 30 de zile, vom acționa Guvernul în contencios-administrativ", a declarat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Septembrie 2013
Stire din Economie : Protest spontan la Roșia Montană
Pagina a fost generata in 2.5108 secunde