Concurs Elevii constănțeni intră în grevă pentru alocația de stat

440

Articole de la același autor

Urmând exemplul colegilor din județele Covasna și Satu Mare, ieri, la ședința Consiliului județean al elevilor constănțeni s-a hotărât, în unanimitate, declanșarea unei acțiuni de protest, pașnice, inițial, justificată de neacordarea alocației de stat până la împlinirea vârstei de 18 ani.
Ieri le-a fost înmânată tuturor elevilor reprezentanți ai instituțiilor de învățământ constănțene o petiție pe care sunt îndemnați
s-o semneze toți cei care doresc "prelungirea perioadei de acordare a alocației, astfel încât aceasta să cuprindă întreg ciclul de școlarizare (până în momentul terminării clasei a XII-a liceale), inclusiv pentru elevii care împlinesc 18 ani înainte de absolvirea ciclului liceal. Astfel am dori ca tuturor persoanelor care au statut de elev să li se acorde alocația de elev indiferent de vârsta lor".
Întrucât săptămâna aceasta se încheie medii și se fac situații ca de sfârșit de prim semestru, s-a hotărât ca, în prima zi a semestrului II, respectiv pe 11 februarie, toți elevii constănțeni să poarte o banderolă albă pe mână, la ore, în semn de protest față de decizia Ministerului Muncii.
Și alte consilii județene ale elevilor au anunțat că se vor solidariza cu elevii din Covasna, cum ar fi Mureș, Cluj, Harghita, Alba, Tulcea, Caraș Severin, Vaslui, Suceava sau Timiș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8901 secunde