Elevii contestă propunerile privitoare la decontarea navetei

148
Elevii contestă propunerile privitoare la decontarea navetei - elevi1369738766-1377254324.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Județean al Elevilor Constanța consideră măsura propusă de Ministerul Finanțelor, și anume decontarea abonamentelor de transport, începând cu suma de 26 lei/abonament/lună pentru distanța de 3 km, iar pentru distanțele ce depășesc 3 km, până la limita de 50 de km, suplimentarea sumei cu 2 lei pentru fiecare kilometru, ca fiind una dezavantajoasă pentru o parte dinte elevii navetiști, cărora, în unele cazuri, li se va deconta doar o treime din costul total al abonamentului. Menționăm faptul ca aceasta reglementare ar fi neconstituțională în contextul în care Guvernul nu poate emite ordonanțe în domeniul legilor organice, iar reglementarea învățământului se face prin lege organică.


Guvernul nu a plătit nici până în acest moment suma necesară decontării transportului elevilor în acest an școlar, de aceea este posibil ca din toamnă rata abandonului școlar să crească. De asemenea, problema deconturilor este cauzată de subfinanțarea sistemului educațional și nu de alte cauze externe. Din acest motiv Consiliul Județean al Elevilor Constanța solicită guvernului respectarea legii educației privința alocării a minimum 6% din PIB pentru educație.


"Totul pornește de la subfinanțare. Ministrul Educației nu are bani să își îndeplinească îndatoririle legale față de elevi iar soluția, de a finanța mai bine învațământul, nu este luată în seamă. Noi tot timpul am cerut o finanțare corectă a sistemului educațional, și anume de 6% din PIB. Dar se pare că educația nu reprezintă o prioritate în România, altfel nu îmi explic lipsa de investiții în acest domeniu. Țările nordice au investit masiv în educație și rezultatele se vad, alte țări își permit să aloce 9% din PIB iar noi alocăm doar 3%. Vom transmite Guvernului o petiție în acest sens și sperăm că lucrurile vor deveni normale." a declarat președintele Consiliului Județean al elevilor Constanța, Alexandru Bajdechi.


În cazul în care acest proiect de ordonanță va fi adoptat, Consiliul Județean al Elevilor Constanța iși rezervă dreptul de a folosi orice mijloc legal de aparare a drepturilor și intereselor elevilor din România.


Consiliul Județean al Elevilor Constanța este o structură consultativă a Inspectoratului Școlar Județean Constanță, partener în procesul educațional la nivelul județului Constanța și reprezentativă pentru elevii constănțeni. Aceasta cuprinde aproximativ 176 de membrii, președinți ai Consiliilor Școlare ale Elevilor din județul Constanța.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Gala premiilor la Târgul GAUDEAMUS
Miercuri, 14 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Începe sesiunea a doua de Bacalaureat
Pagina a fost generata in 0.4884 secunde