Elevii de la "Călinescu" dezvoltă volntariatul

370
Elevii de la
Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanța a găzduit recent o activitate pe teme de ecologie. 


În cabinetul de geografie al școlii, membrii Clubului de Ecologie Zelena Ruze, participanți la cea de-a doua ediție a Proiectului Educațional Ecochampions, au împărtășit co-legilor lor experiențele și cunoștințele acumulate în anul școlar 2011- 2012. Activitatea a presupus expunerea principalelor momente și acțiuni ale acestei ediții - activități de ecologizare, o tabără de vară, prezentări Power Point, expoziții culinare.

Un alt scop al întâlnirii a fost recrutarea de noi membri, în vederea asigurării continuității funcționării Clubului de Ecologie din școală.

EcoChampions este un proiect educațional realizat de Asociația MaiMultVerde și Grupul CEZ în județul Constanța. Prima ediție s-a desfășurat pe perioada anului școlar 2010-2011 în 10 școli și licee din localitățile Constanța, Cogealac și Fântânele. Au fost create cluburi de voluntari care, la finalul proiectului, au propus și implementat propriile lor proiecte de voluntariat. Astfel, proiectul a venit în întâmpinarea nevoii de instruire și canalizare a abilităților elevilor de a se implica activ în dezvoltarea comunităților în care trăiesc. Cei peste 200 de elevi de gimnaziu și liceu implicați și-au dorit să continue proiectul și în anul școlar 2011-2012, fiind conștienți de schimbările pe care le pot produce în comunitate. La această primă ediție, elevii călinescieni și-au adjudecat Marele Premiu.

Cea de-a doua ediție a proiectului EcoChampions și-a propus să contribuie și mai mult la dezvoltarea culturii voluntariatului în comunitate, însă la un nivel care a permis for-marea unei mase critice de voluntari tineri care au avut inițiativa și i-au mobilizat pe cei din jurul lor să se implice în rezolvarea problemelor locale: sociale, de mediu, culturale etc. Pe termen lung, scopul proiec-tului este să ajute tinerii cu abilități de lider să creeze structuri funcțio-nale, care să implementeze proiecte în beneficiul comunității locale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8869 secunde