La concurență cu 700 de tinere talente din toată țara

Elevii de la "Regina Maria" au adus Constanței 20 de premii naționale pentru muzică, coregrafie și arte vizuale

1368
Timp de cinci zile, cei mai talentați 700 de elevi din liceele de artă din toată țara au concurat în cadrul Olimpiadei Naționale de Arte Vizuale, Arhitectură, Istoria Artei și Muzică, ce s-a desfășurat în perioada 29 aprilie - 3 mai 2008. Câștigătorii locurilor I, II și III vor primi nu doar sume modice de bani, ci și dreptul de a intra cu medie maximă la facultățile de profil.

Ca la fiecare ediție a olimpiadei, Constanța a fost reprezentată cu succes de elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria", care s-au întors cu un palmares bogat în distincții, la toate disciplinele de concurs.
Astfel, la secțiunea Muzică, clasele V - XII, Robert Brăileanu a obținut locul I, la clasa a IX-a, teorie, fiind pregătit de prof. Florian Stoica. Tot la Muzică, au obținut premiul al II-lea Sorana Stoianof (clasa a VIII-a, oboi), George Geoabă (clasa a XI-a, clarinet), Alexandra Petrișor (clasa a XII-a, chitară), iar mențiuni - Irina Neașcu (clasa a VII-a, vioară), Sabina Oprea (clasa a IX-a, pian), Ciprian Melente (clasa a IX-a, clarinet), Vasile Ignat (clasa a X-a, clarinet) și Sorin Paraleu (clasa a XI-a, fagot).
La secțiunea Coregrafie, clasele VII - XII, au obținut premiul I Violeta Stoica, clasa a XI-a, și Marius Marin, clasa a XII-a, care au prezentat dans contemporan, sub coordonarea prof. Carmen Chilea. De asemenea, Delia Luca, clasa a XII-a, a obținut la aceeași secțiune locul al II-lea, iar elevii Paul Burcă (clasa a VIII-a, dans clasic), Adina Manda (clasa a VIII-a, dans clasic) și Andrada Dedu (clasa a XII-a, dans contemporan) - premiul III.
La arte vizuale, a obținut premiul I Simona Cojocaru (clasa a XII-a, arhitectură, pregătită de prof. Altan Ghengiomer), premiul II - Iuliana Amza (clasa a XII-a, arhitectură), premiul III - Luciana Cuciovan (clasa a XI-a, arhitectură), mențiuni - Mihaela Bota (clasa a XI-a, pictură), Andreea Bucur (clasa a XI-a, grafică).
Totodată, după cum ne-a declarat directorul Colegiului, Nicoleta Heroiu, la Concursul Național "Icoana din sufletul copilului", au obținut premiul al III-lea Oana Roșioru (clasa a XII-a), Oana Lungu (clasa a XII-a) și Alexandra Croitoru (clasa a XII-a).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0644 secunde