Elevii din 23 August au răspuns prezent la jocurile copilăriei

811

Articole de la același autor

Școala Gimnazială "George Coșbuc" 23 August este beneficiara unui proiect ERASMUS+ (2015-2017), cu titlul "Se deplacer au quotidien en Europe, réalités et perspectives", având drept parteneri College d’Isle din Vienne (Franța) și Gesamtschule Hullhorst din localitatea Hullhorst (Germania).


În cadrul proiectului au avut loc trei mobilități ale elevilor, în fiecare dintre localitățile în care se află instituțiile partenere și două întâlniri transnaționale ale membrilor echipei de coordonare a activităților. 


În perioada 5-16 iunie, va avea loc ultima mobilitate, în Germania, cu cei 48 de copii implicați și nouă cadre didactice, unde se vor deplasa peste 200 km cu bicicletele pe ruta EuroVelo 6 (între Ulm și Resenburg). 


În vederea pregătirii acestei ultime acțiuni comune de anvergură, cei 16 elevi implicați activ în proiect sunt pregătiți săptămânal teoretic (realizarea unei rute de bicicletă în zonă, exerciții de citire a unei hărți, documentare privind rutele de ciclism din Europa și, în special EuroVelo 6, legislație rutieră, comunicare în limba germană și engleză), dar și practic (pregătire fizică, orientare în natură, ciclism, lecții de mici reparații ale bicicletei).


După cum ne-a informat prof. Magda Iacob, directorul instituției, marțea era ziua rezervată pregătirii fizice, motiv pentru o convocare cu mic cu mare la jocuri gen "bulgăreala", "cel mai frumos om de zăpadă" și "săniuța cea mai iute". 


La chemarea cadrului didactic organizator, prof. David Valentina, au răspuns și alți elevi ai Școlii "George Coșbuc" 23 August. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9235 secunde