Elevii din Poarta Albă au primit o vizită de la jandarmi

183

Articole de la același autor

Fețe uimite, teamă, dar și respect - asta au arătat, ieri, copiii de la Școala gimnazială numărul 1 din Poarta Albă. Copiii s-au bucurat de vizita jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi. 


"Prin această activitate dorim să sprijinim diriginții și să prevenim violența în școală, dar și în afara ei, dar și absenteismul școlar. Astfel, odată cu vizita jandarmilor, elevii vizionează filme și dezbat situații care au generat fie absenteism școlar, fie violență și, bineînțeles, se găsesc căi de rezolvare. Diriginții ar trebui să fie mai toleranți, astfel încât să ni-i apropiem pe acești copii", spune căpitanul Gili Pană, ofițer specialist în cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Criminalității al IJJ Constanța.

După discuții îndelungate pe diverse teme, copiii de la Școala gimnazială numărul 1 din Poarta Albă au prins curaj și au început să-i privească cu alți ochi pe "temuții" jandarmi. La sfârșitul activității, micuții au rămas impresionați și surprinși plăcut de militari.

"Această acțiune a însemnat enorm pentru copiii școlii noastre. Activitatea de prevenire este esențială, mai ales în rândul copiilor. De aceea, este important ca aceștia să cunoască riscurile și consecințele faptelor lor. Astfel de acțiuni vor mai urma, pentru ca cei mici să crească într-un mediu corect, bazat pe onestitate și respect, și să se dezvolte armonios, cu o educație bună", afirmă Florentina Mangri, directorul Școlii gimnaziale numărul 1 Poarta Albă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 17 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : A traversat prin loc nepermis
Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Bilanț la Penitenciarul Poarta Albă
Pagina a fost generata in 0.2951 secunde