Săptămâna aceasta

Elevii, funcționari publici la Primăria Municipiului Medgidia

108
Elevii, funcționari publici la Primăria Municipiului Medgidia - eleviifunctionaripublici-1396891997.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 60 de elevi de la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia și-au dorit să cunoască mediul și activitățile pe care funcționarii administrației publice locale le desfășoară zilnic. În cadrul programului Job Shadow Day, elevii au fost primiți atât la Primărie, cât și la Poliția Locală și DGDPP la inițiativa liceului.
Prima zi din cadrul programului a fost una de familiarizare, în care elevilor le-a fost prezentată structura administrației locale de către viceprimarul Luminița Vlădescu. Tinerii au fost invitați în sala de ședințe a Consiliului Local, unde au făcut cunoștință cu șefii serviciilor din primărie, precum și cu șeful DGDPP. Ei au primit ecusoane cu numele lor și și-au putut alege un departament din administrația locală pe care vor să-l cunoască îndeaproape, în cadru căruia să petreacă două ore. Elevii au ales să meargă la Poliția Locală, la DGGPP, precum și în diferite servicii din primărie. Fiecare angajat care i-a preluat le-a prezentat activitățile pe care le desfășoară, precum și anumite experiențe trăite de-a lungul timpului. Tinerii au putut vizita biroul primarului, al viceprimarului și al secretarului municipal, iar la sfârșitul celor două ore au semnat foaia de pontaj, pentru a se familiariza cu normele unui loc de muncă.
Job Shadow Day este un program internațional, care îi ajută pe tineri să își găsească o cale în viață, să cunoască diferite domenii de activitate, pentru a se putea orienta mai ușor către un loc de muncă.
Primăria Municipiului Medgidia s-a implicat în acest proiect deoarece dorește ca tinerii să cunoască mediul în care lucrează angajații primăriei și, de ce nu, să devină viitori angajați în administrația publică. Programul se desfășoară pe perioada 7-11 aprilie, timp în care elevii vor putea merge în diferite compartimente ale Primăriei, precum și ale altor direcții publice din municipiul Medgidia.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1526 secunde