Elevii, implicați în problemele care le afectează viața

276
Elevii, implicați în problemele care le afectează viața - eleviiimplicatijpg-1462902993.jpg

Articole de la același autor

"SETează-TE pe problemele comunității" este activitatea la care Casa Corpului Didactic din Constanța i-a invitat pe profesorii care au participat la programul de formare continuă "Democrație participativă: Proiectul Cetățeanul" și care au aplicat la clasă metoda Project Citizen. Li s-au alăturat echipaje de elevi 


și formatorii cursului, prof. Lavinia Po-pescu, Anamaria Burada și prof. univ dr. Marian Cojoc. 


Una din cele opt competențe cheie pe care trebuie să le formăm la elevi o reprezintă competențele civice și sociale, capacitatea de a relaționa eficient cu instituții din domeniul public. Elevii au fost puși în situația de a exersa rolul de cetățean, de a interacționa cu instituțiile publice locale și reprezentanți ai acestora, funcționari publici, aleși locali, precum și cu alte structuri publice și ale societății civile din comunitatea lor, dobândind astfel nu doar cunoștințe privind funcționarea sistemului democratic, ci și deprinderi de comunicare deosebit de utile pentru a deveni cetățeni activi și responsabili. 


În baza pricipiilor democratice, micii cetățeni au înțeles astfel că au posi-bilitatea și datoria civică de a se implica activ, nu doar în alegerea unor repre-zentanți în structurile de luare a deciziilor, ci și în dezbaterea problemelor ce le afectează viața. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5977 secunde