Elevii, îndemnaţi să se înscrie în învăţământul profesional dual

512
Elevii, îndemnaţi să se înscrie în învăţământul profesional dual - eleviiindemnati1print-1627662341.jpg

Articole de la același autor

Pe 3 august se va finaliza cea de-a doua perioadă de înscriere a elevilor absolvenți de clasa a VIII-a în învățământul profesional în sistem dual. Asociația Firmelor Constănțene invită elevii să se înscrie în acest sistem de învăţământ care le permite să îşi continue studiile şi să se specializeze într-o meserie căutată pe piaţa muncii.

„Avantajele elevilor care optează pentru învățământul dual sunt multiple, printre ele numărându-se, spre exemplu, o bursă profesională lunară de minim 400 lei, una din meseriile cele mai solicitate de firme liceelor de profil constănțene, așa cum este și la Liceul Tehnologic «I.N. Roman», fiind cea de mecanic de utilaje și echipamente industriale”, explică preşedintele Asociaţiei Firmelor Constănţene, Ciprian Lepădatu.

Învățământul dual reprezintă o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic tripartită, desfășurându-se în baza unui contract între elev, liceu și firma-angajatoare. Elevul îşi va putea continua studiile de liceu la seral, iar, după promovarea bacalaureatului, va avea opțiunea de a finaliza și o şcoală postliceală sau va putea urma o formă de învățământ superior.

„Le mulțumim celor care au optat să-și înceapă cariera formându-se profesional cu ajutorul învățământului dual şi îi îndemnăm şi pe alţii să aleagă acest sistem care le oferă numeroase facilităţi”, a mai spus preşedintele Asociaţiei Firmelor Constănţene. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4937 secunde