Elevii ovidieni, marii câștigători ai Concursului Internațional de Matematică "Arhimede"

762
Elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius" s-au situat pe podiumul Concursului Internațional de Matematică "Arhimede", care a avut loc în perioada 14-19 iunie, la București. Astfel, Vladimir Vântu și Ștefan Stănișor, de la clasa a VI-a (profesor pregătitor Cristina Homentcovschi), au obținut câte o medalie de aur, Melisa Unsalan, de la clasa a V-a, a fost distinsă cu medalie de argint, Anna Tabacu și Aydan-Ege Ali, clasa a V-a, au adjudecat medalii de bronz iar lui Ștefan Tudose, clasa a V-a, i-a revenit o mențiune (profesor pregătitor Cristina Văcărescu).
Concursul și-a propus să atragă elevii într-un sistem competițional deschis și transparent, pentru a le verifica abilitățile privind tehnica matematică, de raționament și de creativitate. Alături de elevii români au mai participat concurenți din Serbia, Spania și Republica Moldova.
Concursul Internațional de Matematică "Arhimede", ajuns la cea a IV-a ediție, a fost organizat de Asociația "Arhimede", în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.
Un alt succes obținut de elevii ovidieni a fost înregistrat la ediția din acest an a "Virtual Science Fair" Canada, unde Adrian Scarlat (elev) și Monica Scarlat (absolventă) au prezentat proiectul "De la deșeuri la energie". Cei doi au propus o metodă care ar putea contribui la rezolvarea unor probleme de mediu: folosirea unor recipiente din plastic pentru a produce o turbină eoliană, pentru care au fost recompensați cu un premiu Magna Cum Laude, la secțiunea Științe-energetică.
"Virtual Science Fair" a reunit participanți din 55 de școli din întreaga lume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1537 secunde