Elevii se opun închiderii şcolilor. „Lecţiile online nu există, în multe locuri!”

1722

Articole de la același autor

Reprezentanţii elevilor condamnă decizia de suspendare a cursurilor la nivelul întregii ţări. Aceştia susţin că nu există condiţii pentru desfăşurarea lecţiilor în online, mai ales că echipamentele electronice promise de Ministerul Educaţiei nu au sosit încă.

Asociaţia Elevilor din Constanţa, alături de Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, Asociaţia Elevilor din Maramureş şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor, contestă decizia privind închiderea tuturor unităţilor de învăţământ din ţară şi solicită ca, acolo unde rata incidenţei este mai mică de 3 la mia de locuitori, cursurile să se desfăşoare fizic.

Tinerii consideră că această măsură nu reprezintă o necesitate în localităţile unde incidenţa de COVID-19 este mai mică de 3/1.000 locuitori. Mai mult, este obligatoriu ca şcolile din zonele unde numărul de cazuri este scăzut, orele de curs să fie realizate în mod tradiţional. De asemenea, aceştia mai precizează faptul că în zonele izolate, din mediul rural spre exemplu, decizia de a muta cursurile în online va duce implicit la creşterea ratei abandonului şcolar, întrucât infrastructura necesară a învăţământului la distanţă nu există.

„Nici la momentul actual, dispozitivele conectate la internet, destinate elevilor cu posibilităţi materiale reduse, nu au ajuns la aceştia, din cele 900.000 de dispozitive fiind livrate câteva mii. Ministerul Educaţiei trebuie să ia măsuri de urgenţă să nu mai tergiverseze accesul la educaţie, un drept fundamental, garantat de Constituţie. Solicităm ferm autorităţilor să permită desfăşurarea în format fizic a orelor de curs, acolo unde numărul de cazuri permite acest lucru şi să asigure de urgenţă infrastructura necesară. În momentul de faţă, şcoala online nu există în multe locuri din ţară. Este catastrofal ca elevii din rural să facă cursurile în online, în condiţiile în care acestea se pot desfăşura şi în format fizic. Abandonul şcolar va creşte semnificativ în acele zone pentru că nu avem o şcoală online accesibilă tuturor şi bine pusă la punct. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca orele să se ţină în format fizic, acolo unde se poate”, explică Andreea Sabina Spătariu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7264 secunde