Elevii și studenții nu sunt de acord cu noua admitere la facultate

299
Elevii și studenții nu sunt de acord cu noua admitere la facultate - elevi-1333713064.jpg
Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) "consideră inoportună" aplicarea acestei schimbări în sesiunile de admitere organizate în vara acestui an.

"Potrivit art. 142 din Legea Educației (3) condițiile de admitere, inclusiv cifrele de școlarizare trebuie făcute publice în fiecare an, de către universitate, cu cel puțin 6 luni înainte de susținerea concursului de admitere, lucru imposibil de realizat, dacă modificările impuse intra în vigoare imediat, în condițiile în care prima sesiune de admitere în majoritatea facultăților se desfășoară în luna iulie", se arată într-un comunicat.

Aceștia sunt de părere că aplicarea noilor reguli referitoare la admiterea în învățământul superior, începând cu anul curent, "nu este deloc în folosul elevilor, întrucât duce la creșterea presiunilor exercitate asupra elevilor și la o potențială scădere a performanțelor lor". Reprezentanții studenților, dar și ai elevilor susțin aplicarea ordinului începând cu generația admisă în clasa a IX-a în anul universitar 2012-2013.

"În acest sens, se solicită Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sporturilor (MECTS) respectarea Legii Educației și emiterea unei note informative către universități prin care să se clarifice momentul intrării în vigoare a respectivului ordin în așa fel încât, modificările implicite să nu se resimtă asupra actualei generații de elevi și să se reducă impactul negativ resimțit de cei care sunt deja în pregătiri pentru Examenul de Bacalaureat din acest an", se precizează în același comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : O nouă vacanță pentru elevi
Pagina a fost generata in 0.898 secunde