Eroismul feminin, ilustrat într-o carte-eveniment

382
Eroismul feminin, ilustrat într-o carte-eveniment - eroismulfeminin-1490114394.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 24 martie, de la ora 12, la Universitatea "Ovidius" din Constanța, în Sala Senatului, va avea loc dezbaterea prilejuită de apariția cărții "Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time", de Sabina Fati. 


La eveniment, vor vorbi autoarea, dar și Carmen Atanasiu, redactor-șef al revistei Ligii Navale Române "Marea Noastră", Angelo Mitchievici, prozator, critic literar și eseist, profesor universitar la Facultatea de Litere, și Daniel Citirigă, prodecan al Facultății de Istorie și Științe Politice. 


Iată ce declara Gabriel Liiceanu despre autoare: "Fac parte din categoria «conservatorilor» care mai cred încă în diferența dintre sexe. Așa încât, în 2015, am spus despre Sabina Fati că, pentru călătoria de 15.000 de kilometri pe care a făcut-o singură, vreme de 80 de zile, pe Drumul Mătăsii, ar fi meritat premiul «femeia anului». Și totuși nu despre o simplă performanță cu iz de eroism este vorba în cazul Sabinei Fati. Dacă și-a pus viața în joc, cum, iată, după doi ani, o face din nou, să nu uităm că isprava ei se soldează cu un câștig enorm pentru noi toți: din călătoria în jurul Mării Negre prin Ucraina, Rusia, Crimeea, Abhazia, Georgia, Turcia, Bulgaria și România a rezultat o carte care ne ajută să ne limpezim istoria, geopolitica și cultura lumii în care suntem așezați. Să ne bucurăm de drumul pe care l-a bătut, ca să fim mai puțin ignoranți".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5107 secunde