Etniile dobrogene, celebrate la Constanța

614
Etniile dobrogene, celebrate la Constanța - etniiledobrogene-1564605366.jpg

Articole de la același autor

Etniile din județul Constanța vor fi sărbătorite, zilele următoare, în cadrul unor activități la care sunt invitați atât localnicii, cât și turiștii. Evenimentul va avea loc pe 8 august, în epicentrul atracțiilor din sezonul estival – stațiunea Mamaia, la scena amplasată în Piațeta Cazino, începând cu ora 19.30, devenind în acest fel o alternativă inedită de petrecere a timpului liber.


Gândită ca o "poveste în poveste", celebrarea recreează la scară mică firescul dobrogean. Ținutul românesc a devenit de-a lungul veacurilor casă pentru reprezentanți ai etniilor, ce s-au perindat la un moment dat pe țărmurile Mării Negre. Astfel, deschiderea și închiderea spectacolului vor fi asigurate de prestațiile artistice a două ansambluri reprezentative pentru folclorul dobrogean și românesc. Nucleul va fi asigurat de reprezentațiile ansamblurilor tradiționale ale comunităților etnice reprezentative din județ: comunitatea turco - tătară, aromână, greacă, a rușilor lipoveni, romă, germană și bulgară.


"Ziua Multietnicității Dobrogene", ediția a II-a, este un proiect cultural ce face parte din categoria proiectelor cultural - artistice, inițiate de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" și are ca scop promovarea diversității culturale și a climatului de armonie și toleranță interetnică, ce caracterizează regiunea Dobrogea.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Filmului Kazah, la start
Pagina a fost generata in 0.2872 secunde