EUROVISION 2016. Ucraina a câștigat finala cu piesa despre deportarea tătarilor din Crimeea

268
EUROVISION 2016. Ucraina a câștigat finala cu piesa despre deportarea tătarilor din Crimeea - jamalaukraine-1463298834.jpg

Articole recomandate

Ucraina a câștigat Finala Eurovision 2016, urmată de Australia și Rusia. În concurs au intrat reprezentanții a 20 de țări, plus țara organizatoare, Suedia, și cei cinci "big five" - Franța, Germania, Spania, Italia și Marea Britanie, care furnizează cea mai mare finanțare a Uniunii Europene de Radio-Televiziune (UER), transmite miercuri AFP, citată de Agerpres. 


Jamala, o interpretă ucraineană de origine tătară, născută în Crimeea, a impresionat juriul la Eurovision 2016.

Artista a cântat piesa "1944" în prima semifinală a concursului, desfășurat ieri-seară la Kiev.

Cântăreața ucraineană a impresionat prin cântecul ei, inspirat dintr-o poveste spusă de străbunica sa, despre deportările tătarilor din Crimeea, organizate de regimul sovietic.

Acest dezastru a rănit familia ei și alte familii de tătari din Crimeea, subiectul fiind unul foarte sensibil pentru artistă, potrivit ziarulnational.md.

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a salutat succesul cântăreței. "O prestație și o victorie incredibile! Toată Ucraina îți adresează un mare mulțumesc, Jamala!", a scris pe Twitter Petro Poroșenko.

La Moscova, piesa Ucrainei a declanșat un adevărat scandal. Oficialii ruși au protestat împotriva acestei alegeri destinate, potrivit lor, să denigreze Rusia, după ce aceasta a anexat, în martie 2014, peninsula ucraineană Crimeea.

Australia, care a condus clasamentul până în ultima clipă, a venit pe locul doi, fiind urmată pe locul trei, de Rusia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2701 secunde