EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Peste 4.200 de elevi, prezenţi la simularea judeţeană a probei la limba romănă

1237
EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Peste 4.200 de elevi, prezenţi la simularea judeţeană a probei la limba romănă - evaluarenationalasimulare-1618391561.jpg

Articole de la același autor



Prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională, a avut loc, astăzi, la limba şi literatura română. La testare au participat 4.277 de elevi, reprezentând 81,43% din totalul elevilor de clasa a VIII-a.
Subiectele au fost elaborate de o comisie la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, urmărind structura celor de la simularea națională, astfel încât elevii să exerseze corespunzător modalitatea de rezolvare a itemilor.


„Considerăm că aceste simulări cu caracter facultativ reprezintă o oportunitate pentru beneficiarii direcți ai educației, oferită de legislația actuală în vigoare, în vederea familiarizării viitorilor absolvenți cu procesul de examen în sine, dar și cu noua structură a subiectelor, în cazul elevilor de clasa a VIII-a. Prezența la proba de astăzi confirmă interesul crescut al elevilor, interes pe care-l anticipasem ca formă de conștientizare a importanței acestei etape în formarea și dezvoltarea acestora. De asemenea, considerăm că testarea în sine, prin mecanismele și capacitățile pe care le implică, le oferă un feedback constructiv, atât elevilor, cât și părinților. În același context, dorim să le mulțumim cadrelor didactice care se implică în derularea acestor simulări județene și care depun toate eforturile posibile în vederea pregătirii corespunzătoare a  elevilor, menținând un grad înalt de profesionalism în exercitarea atribuțiilor”, a precizat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7818 secunde