Evaluarea Națională. Promovabilitate mai mare la Constanța, în urma contestațiilor

210
Evaluarea Națională. Promovabilitate mai mare la Constanța, în urma contestațiilor - promovabilitatemaimare-1561953263.jpg

Articole de la același autor

Procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională 2019, în județul Constanța, după soluționarea contestațiilor, a crescut de la 71,12% la 71,5%. 


Mâine, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va face publică și ierarhia județeană a mediilor de admitere, în vederea repartizării computerizate în învățământul liceal. Media generală obținută la Evaluarea Națională este criteriu principal pentru admiterea în învățământul liceal de stat. 80 la sută din media de admitere o reprezintă media de la Evaluarea Națională, iar 20 la sută, media din clasele V-VIII. 


Repartizarea la liceu se face ordonând candidații în județul unde s-au înscris în mod descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate. Fiecare candidat va fi repartizat, în funcție de media de admitere, la prima opțiune pusă în fișa de admitere. De aceea, ordinea opțiunilor de pe fișă este semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni. 
Repartizarea computerizată va avea loc pe 12 iulie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1778 secunde