Evaluări continue în învățământul preșcolar

607
Evaluări continue în învățământul preșcolar - 14a7008203a7a8e4ebb7abb51a4b4637.jpg
La sfârșitul anotimpului toamna, la Grădinița "Perluțele Mării" din Constanța, grupa mare "Micii Marinari", condusă de educatoarele Bela Marenca și Elena Fișcu, și-a deschis larg porțile pentru părinți și cadre didactice, pentru evaluările care încheie capitolul "Toamna".
Frumos costumați, cu măști ce reprezentau legume, fructe, flori personalizate, specifice anotimpului bogăției, copiii au desfășurat o activitate structurată de evaluare, prin care a fost monitorizat progresul copilului în raport cu el însuși, prin măsurare, predicție și diagnoză.
Părinții, în calitate de participanți activi în actul de educație, au urmărit realizarea obiectivelor activității și progresul copilului lor.
Activitatea de evaluare a fost precedată de multe alte activități din toate domeniile de cunoaștere, de activități extracurriculare: vizite la piața de legume, fructe, flori, vizită la livadă și vie, vizită la fabrica de marțipan, plimbări în împrejurimi cu observarea fenomenelor specifice anotimpului toamna etc.
Consemnarea rezultatelor evaluării constituie o bază pentru monitorizarea evoluției ulterioare a copilului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Paradisul toamnei la Palatul Copiilor
Pagina a fost generata in 2.7001 secunde