Eveniment de maximă importanță pentru dobrogeni

136
Eveniment de maximă importanță pentru dobrogeni - evenimentdemaxima-1384451086.jpg

Articole recomandate

Astăzi, de la ora 14, la Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța, va avea loc masa rotundă cu tema 135 de ani de la revenirea Dobrogei la România.

În cadrul acestei manifestări, vor prezenta comunicări conf. univ. dr. Marian Zidaru, despre "Contextul Internațional al revenirii Dobrogei la România", prof. Emil Jucănaru, despre "Instalarea administrației Românești în Dobrogea", stud. Irina Simion, despre "Războiul de Independență 1877-1878" și stud. Ionuț Ivăncescu, despre "Revenirea Dobrogei la România".

Revenirea Dobrogei la România a fost un eveniment de maximă importanță pentru istoria noastră națională, prin deschiderea drumului către mările și oceanele lumii, creându-se atât premisele dezvoltării eco-nomice și sociale, cât și ale afirmării țării noastre pe plan internațional. Prin acest eveniment, se dorește reafirmarea recunoș-tinței pentru sacrificiul soldaților români în Războiul pentru Independență și rememorarea eforturilor deosebite depuse de elitele politice românești care au făcut posibilă revenirea Dobrogei la România, pentru a întipări în conștiința tinerei generații faptele lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3983 secunde