Eveniment important, la Universitatea Ovidius

178
Eveniment important, la Universitatea Ovidius - alegeriuniversitateaovidius71371-1435236779.jpg

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța, la propunerea Facultății de științe ale naturii și științe agricole, acordă titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Constantin Milică, de la Universitatea de Agronomie "Ion Ionescu de la Brad" Iași, omagiind astfel o personalitate remarcabilă în domeniul său de activitate, desfășurată pe o perioadă de mai bine de 60 de ani. 


Profesor universitar Constantin Milică este o personalitate a științei românești, fiind o prezență activă în cercetarea științifică din domeniul fiziologiei plantelor și fitoterapiei. O direcție de cercetare aparte, care a devenit cu timpul o axă predominantă a preocupărilor științifice ale domnului profesor Constantin Milică, este cea privind valorificarea plantelor medicinale și aromatice sub aspect fitoterapeutic. Activitatea de cercetare are și o latura aplicată, profesorul Constantin Milică fiind membru din colectivele care au obținut 6 brevete OSIM pentru soiuri de grâu și produse alimentare sau cosmetice.


 A asigurat coordonarea la nivel național a documentării din domeniul agriculturii, realizând sub egida Bibliotecii Academiei Române o monumentală lucrare monografică tratând grâul ca plantă de cultură, precum și o serie de lucrări de biblioteconomie editate în colaborare cu academicianul Virgil Cândea. La catedra de la Universitatea de Agronomie "Ion Ionescu de la Brad" Iași a contribuit la formarea resursei umane în domenii interdisciplinare – chimie, biochimie, fizică, biofizică, genetică, fitopatologie, pomicultură, floricultură, viticultură, botanică farmaceutică, farmacognozie etc.


Festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa se va desfășura mâine, de la ora 12, la Sala Senatului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8906 secunde