Evenimente la Cărturești

396
r Joi, 16 septembrie, de la ora 18:30, cei pasionați de arta origami pot veni la Librăria Cărturești din CityPark Mall pentru a participa la un work-shop susținut de doi specialiști. Numele "origami" provine din cuvintele japoneze "ori", a împături si "kami" – hârtie. Origami este arta antică a împăturirii hârtiei, scopul fiind acela de a crea figuri prin plieri geometrice, fără a lipi sau tăia hârtia.
Țara de proveniență pare a fi China, ajungând în Japonia în secolul al VI-lea, unde cunoaște adevărata maturitate. Samuraii obișnuiau să-și schimbe daruri, împodobite cu "noshi", un simbol al norocului făcut din fâșii împăturite în hârtie. În timpul nunților Shinto, erau folosiți fluturi din hârtie, care reprezentau mirii.
Deși inițial avea o mare importanță latura spirituală a acestei arte, astăzi s-a uitat acest aspect, devenind în primul rând un hobby, o modalitate de a te relaxa, de a crea un obiect decorativ, de a ieși din banalitate și de a te exprima prin intermediul hârtiei. Puțină lume știe că această artă este folosită chiar și în știință, NASA folosind teoriile origami pentru design-ul sateliților.
r Vineri, 17 septembrie, ora 20.00, Cristina Elena Neguț, consultant în comunicare și relaționare, cu o experiență de peste nouă ani și cu o formare în metoda E.S.P.E.R.E. cu însăși înteme-ietorul acesteia, Jacques Salome, invită constănțenii la o discuție despre reciprocitate în relații. Cât ar trebui să investim în relațiile noastre? Ce așteptări avem de la celălalt? Reciprocitatea - cât  este mit și cât realitate? Rămâne să descoperim împreună la ceainăria Librăriei Cărturești.
r Duminică, 19 septembrie, ora 18, trupa de teatru "Suflețel", coordonat de Mădălina Petrencu, va prezenta la Cărturești spec-tacolul "Cei trei purceluși", urmând ca duminică, 26 septembrie, de la aceeași oră, cei mici să poată face o incursiune în lumea satului descrisă de Ion Creangă.
Plin de comic, jocul actorilor este pus în valoare pe tot parcursul spectacolelor de momentele muzicale și de păpușile mânuite la vedere sau după paravan. Spec-tacolele sunt interactive, fără a se limita strict la spațiul dedicat scenei. Copiii au deseori ocazia de a se trezi în mijlocul acțiunii, cu personajele care joacă lângă ei, devenind astfel participanți direcți în poveste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Vor fi "strigate" peste 4.000 de cataloage
Pagina a fost generata in 1.5449 secunde