Examene de limbi străine cu recunoaștere internațională la Liceul "Călinescu"

448
Înscriindu-se în specificul Liceului Teoretic "George Călinescu" Constanța, acela de a promova învățarea limbilor străine în școală la standardele cele mai înalte, instituția constănțeană este centru organizator al examenului Cambridge (limba engleză), DELF Scolaire (limba franceză) și DELE (limba spaniolă).
Pentru limba engleză, pentru obținerea diplomei Cambridge, în luna martie liceul a organizat deja examene de simulare, care s-au bucurat de un mare succes, la nivelul avansat participând 120 de elevi, iar la cel mediu - 173 de elevi, din tot județul. Scopul acestor examene este familiarizarea viitorilor candidați cu formatul examenului (probe, cerințe, nivel de dificultate, durată), precum și testarea celor care doresc să își cunoască nivelul.
Organizatorii declarau că motivele acestui număr record de participare sunt interesul tot mai mare față de obținerea unui certificat cu recunoaștere internațională și valabilitate permanentă, util pe piața muncii europene și la înscrierea în universitățile din țară și din străinătate, precum și echivalarea probei de competențe lingvistice din cadrul bacalaureatului cu ajutorul acestui certificat. Nu în ultimul rând, foarte buna organizare a examenului, dotarea tehnică și experiența profesorilor din Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța fac ca examenul Cambridge să atragă încă din faza simulărilor.
În ceea ce privește limba franceză, în zilele de 5 și 6 mai, la "Călinescu" va avea loc o nouă sesiune de DELF Scolaire, la care sunt invitați să participe elevi de toate nivelurile, de la A1 până la B2. Înscrierile au început deja și durează până pe 30 martie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7872 secunde