Exemplu de urmat. Olimpic naţional, deşi face naveta trei ore zilnic

31988
1

Articole de la același autor

Elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Gala Galaction” din Mangalia, Gabriel Bulgariu este unul dintre copiii cu care unitatea de învăţământ se mândreşte. Adolescentul a reuşit să obţină, recent, locul I la etapa județeană, fiind calificat la etapa națională a Olimpiadei de Limba Engleză, cu un impresionant scor de 99 de puncte din 100.

Gabriel Bulgariu este un elev de nota 10 şi excelează la toate materiile, nu doar la limba engleză, el primind la sfârşitul clasei a VI-a premiul I cu diplomă de excelenţă, având numai medii de 10. Deşi este născut și locuiește în mijlocul unei mici comunități din Cotu Văii, tânărul a strălucit ca un adevărat diamant pe scena educației, obținând locul I la etapa județeană, fiind calificat la etapa națională a Olimpiadei de Limba Engleză, cu 99 de puncte din 100. Potrivit reprezentanţilor şcolii, chiar dacă viața îl obligă să facă o navetă epuizantă de trei ore zilnic, până la şcoala aflată în Mangalia, Gabriel nu s-a lăsat niciodată descurajat de obstacolele de pe drumul său către succes. De ce trei ore? „Pentru că de la Cotu Văii avem microbuze doar la oră fixă. El pleacă la 11.00 de acasă, dar orele le începe la 12.30. El stă în microbuz doar jumătate de oră, dar mai stă în Mangalia încă o oră. Dacă ar pleca la ora 12.00, ar întârzia la şcoală. Nu se încadrează în timp, iar seara se întâmplă la fel”, ne-a declarat mama sa, Doina Bulgariu.

În spatele reușitei sale stă o femeie dedicată și plină de empatie, profesoara sa de limba engleză, Mirela Negura, care a ales să se implice total în pregătirea lui Gabriel, depășind cu mult așteptările. Cu un devotament fără margini și cu o pasiune contagioasă pentru engleză, cadrul didactic l-a susținut pe Gabriel în fiecare pas al drumului său către vârful piramidei educaționale, depășind chiar și elevii proveniți din licee și colegii cu tradiție.

„Într-o lume în care succesul pare adesea inaccesibil pentru cei din medii defavorizate, povestea lui Gabriel Bulgariu și a profesoarei sale este un imbold puternic pentru toți cei care țintesc către excelență. Ei demonstrează că perseverența, dedicarea și sprijinul sincer sunt ingredientele cheie pentru a depăși orice obstacol și a ajunge acolo unde nimeni nu credea că este posibil. Prin valoarea sa de necontestat și dorința arzătoare de a-și atinge potențialul maxim, elevul a devenit un exemplu de reușită, iar doamna profesor Mirela Negura a rămas pionul esențial care a făcut posibil acest vis”, au precizat profesorii săi.

Ce vrea să facă mai departe un astfel de elev? Mama sa, Doina Bulgariu, ne-a declarat că băiatul îşi doreşte să exceleze şi visează să ajungă peste câțiva ani în străinătate, la o facultate în domeniul IT-ului. „A început studiul limbii engleze în ciclul primar şi i-a plăcut mereu foarte mult. Îşi dedică foarte mult timp studiului. Şi în weekend încearcă să afle cât mai multe lucruri, se informează permanent. Uneori, îi uimeşte pe adulţii din jurul lui”, a precizat aceasta.Comentează știrea

Iulia
5 aprilie

Felicitari, atat elevului cat si d-nei profesor coordonator!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2786 secunde