Experții în arheologie și istorie se reunesc la Constanța

175
Experții în arheologie și istorie se reunesc la Constanța - expertii-1570047764.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) găzduiește săptămâna aceasta, cea de-a 52-a ediție a Sesiunii Științifice Internaționale "Pontica". Cu această ocazie, specialiștii au prezentat, ieri,  o serie de comunicări științifice, care s-au referit la trecerea a 140 de ani de la prima colecție tomitană de antichități sau istoriografia românească după 1948.
În continuare, au fost lansate două volume, "Tristele și Ponticele" - Publius Ovidius Naso și "O Dobroge, o Dunăre și două conferințe de pace". În cursul zilei de astăzi, 3 octombrie și mâine, 4 octombrie, vor fi prezentate numeroase lucrări, acestea urmând a se desfășura pe secțiuni, după cum urmează: Preistorie, Greco-Romană, Medievală, Numismatică, Modernă și Contemporană. 


În ziua de 3 octombrie, va avea loc masa rotundă intitulată "Conservarea și restaurarea patrimoniului arheologic". Pentru ultima zi a sesiunii științifice, reprezentanții muzeului au programat o excursie de documentare la Complexul Muzeal de la Adamclisi. Precizăm că la sesiunea de anul acesta s-au înscris aproximativ 150 de specialiști și experți în arheologie și istorie, din țară și de peste hotare, profesori universitari, cercetători științifici, arheologi, muzeografi, restauratori, conservatori, arhiviști etc.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3059 secunde