Expoziția "Călători în spațiu și în timp" a deschis Zilele Culturii Armâne

508
Expoziția
La Muzeul de Artă Constanța s-a deschis expoziția itinerantă de artă contemporană "Călători în spațiu și în timp", o manifestare menită a aduce laolaltă culturi diferite, prin lucrări de sculptură, pictură și grafică.
Expoziția este coordonată de Mihai Tugearu și Grigore Minea, și a dat startul Zilelor Culturii Armâne, eveniment care s-a desfășurat în perioada 28-30 august 2009, la Constanța și Eschibaba (Stejaru, jud. Tulcea).
Dr. Doina Păuleanu a lăudat inițiativa lui Mihai Tugearu de a organiza o amplă expoziție: "Nu e ușor să găsești fondurile necesare pentru a scoate un catalog al unei expoziții de largă ținută artistică. Această inițiativă particulară vine să înlocuiască ceea ce înainte se organiza de către stat, cu fonduri publice. Expoziția este diversă, pentru că arta românească se caracterizează prin diversitatea de abordare".
Expoziția cuprinde lucrări semnate de aproximativ 50 de artiști, printre care Gheorghe Dican, Grigore Minea, Ilinca Nicodim, Iulia Pană, Gelu Costea și Mihai Tugearu.
Vernisajul a beneficiat de prezența a zeci de persoane, care au admirat lucrările expuse, dar și pe copiii din comunitatea armână, care au rostit versuri din folclorul specific.
În cadrul Zilelor Culturii Armâne au avut loc o serie de manifestări, printre care spectacole de teatru, seminarii, recitaluri de poezie, toate acestea însoțite de muzică și dansuri tradiționale, prezentate de ansamblurile din România (Daima, Iholu, Pilisterlu, Boatsea Pindului) și Grecia (ansamblul din Veria). De asemenea, la manifestările de la Stejaru a luat parte și Traian Băsescu, președintele României, care a dansat în hora mare armânească, dar a ținut și un discurs despre istoria armânilor.
Expoziția "Călători în spațiu și în timp" este deschisă la Muzeul de Artă timp de trei săptămâni, urmând să fie vernisată în mai multe orașe din țară. Organizatorii evenimentului sunt Comunitatea Armână din România, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Sculptură și Muzeul de Artă Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5519 secunde