Expoziție de ceramică sculpturală și modelaj, la Muzeul de Istorie

290
Expoziție de ceramică sculpturală și modelaj, la Muzeul de Istorie - expozitie17iunie-1529240716.jpg

Articole de la același autor

Vernisajul expoziției personale Atena Rânja va avea loc, astăzi, la ora 18.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC). Evenimentul este organizat de Cercul de Ceramică al Palatului Copiilor, în colaborare cu MINAC, și este mai mult o retrospectivă, alcătuită din lucrări realizate în ultimii trei ani de Atena Ana Maria Rânja, elevă a Cercului de Ceramică, îndrumată de profesorul Radu Fulga, artist plastic constănțean.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va marca începutul unei serii de proiecte cultural-educative concepute de cele două instituții partenere, focalizate pe cunoașterea și înțelegerea istoriei naționale, a izvoarelor istorice și a materialului arheologic vast aflat în colecțiile muzeului, printr-o abordare constructivă și creativă, împletind artele vizuale și ceramica, în special, cu documentarea și studiul aplicat al trecutului.

Deși foarte tânără, Atena Rânja a reușit să uimească până acum o lume întreagă și să reprezinte, într-o manieră unică, lumea animalelor și cea a miturilor, legendelor și istoriei.

Expoziția va fi deschisă publicului până la data de 30 iunie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1021 secunde