Expoziție de pictură Sorin Adam, la Constanța

311
Expoziție de pictură Sorin Adam, la Constanța - muzeuldearta-1402595075.jpg

Articole de la același autor

Mâine, de la ora 17, la Muzeul de Artă Constanța, pictorul Sorin Adam va vernisa o nouă expo-ziție personală, având ca subiect central Marea, văzută în Balcic, Istanbul sau Bretania. 


Membru al Uniunii Artiștilor Plastici-filiala București, Sorin Adam are deja un impresionant palmares de expoziții personale și de grup atât în România, cât și în străinătate. Una dintre temele spre care s-a îndreptat în ultimii ani a fost lumea mediteraneană, pictorul realizând compoziții din Maroc, Egipt, Israel, Grecia. Un alt subiect predilect a fost Istanbulul, ca urmare a stagiilor de cercetare realizate cu sprijinul Institutului Cultural Român din Istanbul. Pentru celebrarea capitalei culturale europene 2010, Istanbul, Sorin Adam a făcut parte dintr-un grup de cinci artiști alături de Mircea Doinaru, Vadim Crețu, Mihai Potcoavă și Minu Movilă, care au realizat o expoziție de pictură dedicată metropolei de pe Bosfor. Expo-ziția a fost vernisată în de-cembrie 2010 la Istanbul și în iulie 2011 la București, sub coordonarea ICR Istanbul. 


Sorin Adam este unul dintre artiștii momentului cu o deosebită sensibilitate a culorii și cu o impresionantă forță de cuprin-dere a imaginii Orientului, fiind considerat de Vasile Grigore drept "un talentat pictor cu des-tin de mare artist și continuator al iluștrilor pictori europeni Gheorghe Petrașcu, Nicolae Dărăscu, Corneliu Baba".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.549 secunde