Expoziție inedită la Art Gallery Constanța

257
Expoziție inedită la Art Gallery Constanța - expozitie-1576768084.jpg

Articole recomandate

Art Gallery Constanța din incinta Tomis Mall va găzdui, începând de astăzi, o expoziție inedită cu tema Ignatului și a ritualurilor străvechi. Peste 100 de artiști români vor expune mai mult de 200 de lucrări artistice, realizate pe doar patru centimetri. 
Vernisajul va avea loc de la ora 13.00, în ziua în care românii sărbătoresc Ignatul. Manifestarea vizuală și culinară a fost gândită ca un prilej de întâlnire între amatori de frumos și creatori de artă, în debutul sărbătorilor de iarnă. Expoziția este practic o bucurie vizuală și o bucurie a gustului, o ocazie de apropiere și de petrecere între artiști și publicul amator de artă. 


Evenimentul a fost gândit de profesorul universitar dr. Florin Stoiciu, unul din maeștrii gravurii românești, care activează la Universitatea "Ovidius" din Constanța și care a lansat o provocare pentru foștii și actualii săi studenți, pentru foștii săi profesori, dar și pentru marii artiști din România. 


În istoria artei în general și în istoria gravurii în special, au existat perioade când artiștii, din lipsa materialelor, realizau pe suprafețe foarte mici adevărate capodopere de artă vizuală. Așa se face că, în cadrul expoziției, putem admira lucrări de numai 4X4 cm sau pe module de 4X4cm. Alături de studenți și masteranzi, expun nume mari și foarte mari din arta din România, multipli premiați atât la noi, cât și în-afara granițelor țării: sculptori, pictori, ceramiști, caricaturiști, designeri, graficieni. 


În cadrul vernisajului de astăzi, participanții vor fi încântați și de viziunea culinară a lui Paul Băcilă și de vinurile dobrogene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2404 secunde