Expoziție și proiecție de film "Avusturya! Austria!"

149
Expoziție  și proiecție de film

Articole de la același autor

Forumul Cultural Austriac organizează, în premieră la Constanța, în perioada 9 - 30 iunie, în colaborare cu Biblioteca Județeană și Cityplex din cadrul Tomis Mall, evenimentul multicultural "Avusturya! Austria!".

Constănțenii vor putea urmări filme, o expoziție, o dezbatere în dorința de a aprofunda fenomenul imigrației. Expoziția despre istoria de 50 de ani a muncitorilor imigranți turci în Austria este o incursiune în amintirile, realizările și experiențele documentate cu fotografii și acte personale din viața primei generații a imigranților turci, veniți la muncă în Austria.

Expoziția va fi vernisată pe 9 iunie, la ora 18.30, de către istoricul social Joachim Hainzl, precum și de coordonatorul de proiect Ali Özbaș. Viziunea transversală asupra comunității imigranților turci continuă într-un alt registru de stil, o dată cu proiecția filmelor "Deine Schönheit ist nichts wert..." ("Frumusețea ta nu valorează nimic..."), în regia lui Hüseyin Tabak, "Risse im Beton" ("Fisuri în beton") și "Kuma" ("A doua soție"), ambele în regia lui Umut Dag. Cei doi regizori reprezintă minoritatea turcă din Austria, formată o dată cu integrarea în societatea civilă a țării de adopție.

Prima proiecție, "Deine Schönheit ist nichts wert..." va avea loc pe 9 iunie, de la ora 19.30, în amfiteatrul Bibliotecii Județene, în continuarea vernisajului expoziției "Avusturya! Austria!". Aceasta va fi urmată de o dezbatere pe tema migrației contemporane așa cum este reflectată în cea de-a șaptea artă, dar și din punct de vedere sociologic. Dezbaterea va fi mediată de Angelo Mitchievici, conferențiar doctor la Catedra de Filologie Română, membru Fipresci și invitatul său, Florin Anghel, profesor universitar în cadrul Facultății de Istorie și Științe Politice.

Ziua de 10 iunie îi va fi dedicată regizorului Umut Dag, când vor rula celelalte două proiecții: "Kuma", la Biblioteca Județeană, de la ora 18.30 și "Risse im Beton", la Cityplex, de la ora 19.30. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2092 secunde