UDTR marchează 25 de ani de la constituirea primei organizații a turcilor

291
1
UDTR marchează 25 de ani de la constituirea primei organizații a turcilor - udtrmarcheaza-1432918689.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România marchează împlinirea a 25 de ani de la constituirea primei organizații reprezentative a etnicilor turci din România, sâmbătă, 30 mai, orele 11.00, în sala de conferințe a hotelului Aurora din stațiunea Mamaia.

Evenimentul va debuta cu decernarea de diplome și medalii membrilor UDTR care și-au adus contribuția la promovarea valorilor etno-culturale ale comunității turce. Vor mai primi medalii și reprezentanții instituțiilor colaboratoare care au sprijinit acțiunile culturale și din domeniul educațional derulate de UDTR pe parcursul celor 25 de ani de activitate. În cadrul aceluiași eveniment va fi lansată broșura, "UDTR-Împreună de 25 de ani", autori Nilgun Panaitescu și Minever Omer. În încheiere, ansamblul folcloric "Delikanlilar" va susține un program artistic.

"În ultimul deceniu, UDTR a promovat valorile etno-culturale ale comunității turce, limba maternă prin studiul acesteia în școli și exprimarea liberă a credinței islamice. La nivel național, comunitatea turcă din România continuă să fie o punte de legătură între România și Turcia, contribuind la întărirea relațiilor bilaterale dintre cele două state, prin realizarea unor acțiuni culturale comune cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, sau cu Ambasada de la București. În toți cei 25 de ani de activitate UDTR s-a bucurat de sprijinul Guvernului României prin intermediul Departamentului pentru Relații Interetnice, care a susținut cea mai mare parte a proiectelor de promovare a valorilor etno-culturale și lingvistice", a declarat președintele UDTR, Osman Fedbi. 

Comentează știrea

cetatean
30 mai 2015
Pana cand?

si uniunea turca si uniunea tatara impart la cativa oameni si fura banii statului roman si dna si alte organe de control nu zic nimic

Articole pe aceeași temă

Duminică, 26 Aprilie 2015
Stire din Politică-Administrație : UDTR a sărbătorit Ziua copilului turc
Pagina a fost generata in 0.5752 secunde