Extinderea școlii din Lumina, finalizată până în toamnă

181
Extinderea școlii din Lumina, finalizată până în toamnă - lumina-1432918764.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale din Lumina și-au propus ca până la începerea noului an școlar, în toamnă, lucrările de modernizare la școala gimnazială din localitate să fie finalizate. Aceste lucrări se execută grație Programului Operațional Regional.

Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, ne-a declarat că s-au alocat 1,8 milioane lei, bani care vor servi pentru utilarea unității de învățământ astfel încât elevii să poată studia în condiții civilizate.

Proiectul de modernizare prevede extinderea și dotarea Școlii cu clasele I-VIII Lumina, respectiv extinderea unității de învățământ cu un corp de clădire cu regimul de înălțime P+1E. Datorită noilor lucrări, școala va dispune de șase săli de clasă, dar și de un laborator de chimie-biologie, un cabinet medical și sportiv, precum și dotarea cu mobilier și materiale didactice. "Proiectul este unul complex și implică amenajarea a patru noi laboratoare, săli ce se construiesc lângă sediul deja

existent, cu care se va face legătura printr-un culoar. Era nevoie de aceste noi spații, pentru că elevii învățau deja în două schimburi, iar numărul copiilor din localitate este într-o continuă creștere", a declarat primarul.

Acest proiect, început la sfârșitul anului trecut, este unul de suflet pentru administrația locală din comuna Lumina, mai ales că beneficiarii vor fi direct copiii.

Investiția este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Autoritățile locale supraveghează șantierul pentru ca anul școlar 2015-2016 să debuteze pentru copiii comunei Lumina cu o surpriză. Odată investiția finalizată, cei peste 1.000 de elevi ai localității se vor putea bucura de noua față a școlii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Macabru! Călcat pe cap de o mașină
Pagina a fost generata in 0.413 secunde