UDTR, gazdă pentru Asociația Islamică din China

152
UDTR, gazdă pentru Asociația Islamică din China - udtrgazdapentruasociatiahinezi11-1429809771.jpg

Articole de la același autor

Președintele Uniunii Democrate Turce din România, Osman Fedbi, a primit, ieri, la sediul central al UDTR, o delegație condusă de vice-președintele Asociației Islamice din China, Hong Changyou. Delegația chineză este compusă din cinci membri ai Asociației Islamice din China și efectuează o vizită de cinci zile în țara noastră, la invitația Muftiatului Cultului Musulman din România. 


"Relațiile bilaterale cu Asociația Islamică din China au început în urmă cu trei ani și au ajuns la un nivel înalt în scurt timp, urmând ca la anul UDTR să participe la realizarea unei expoziții de cultură și civilizație islamică în China. Sperăm ca aceste vizite reciproce și schimburi culturale să contribuie la intensificarea relațiilor bilaterale dintre România și China", a spus președintele UDTR Osman Fedbi.


La rândul său, vicepreședintele Asociației Islamice din China, Hong Changyou a afirmat: "Avem foarte multe lucruri în comun, suntem reprezentanți ai unor grupuri etnice în țările noastre, avem o relație strânsă cu celelalte comunități etnice și suntem susținuți financiar de Guvern. Scopul vizitei noastre este de a întări relațiile de cooperare dintre Asociația Islamică din China și reprezentanții comunității turce din România, începute în 2012. Dorim să cooperăm nu numai în plan cultural ci și economic. Despre Constanța pot să spun doar atât: un oraș frumos cu oameni prietenoși."


La întrevederea cu delegația chineză au participat secretarul general al UDTR Ervin Ibraim, președintele comisiei de religie, Islam Remzi dar și consulul general al Republicii Populare Chineze la Constanța, Su Yanwen.


Sâmbătă, 25 aprilie, delegația chineză va avea o întâlnire cu deputatul Iusein Ibram și cu membrii comunității turce din Tulcea, la sediul filialei UDTR din localitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3754 secunde