UDTR organizează o dezbatere cu tema: "Hârșova, străveche cetate otomană"

126
1
UDTR organizează o dezbatere cu tema:

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România, filiala Hârșova organizează sâmbătă, 9 mai, începând cu orele 11.00, la Casa de Cultură din localitate, o dezbatere în cadrul acțiunii "Hârșova, străveche cetate otomană", cu tema: "Monumentele istorice din Hârșova, încotro?" Dezbaterile din cadrul simpozionului se vor axa în principal pe posibilitățíle de valorificare a cetății și necropolei otomane, de includere a acestora în circuitul turistic. Particpanții la eveniment vor vizita necropola și cetatea otomană.


În cadrul aceluiași eveniment, ansamblul folcloric "Martalar" format din elevi de etnie turcă de la Școala nr.1 din localitate va susține un scurt program artistic.


Cetatea Hârșova constituie una dintre cele mai interesante mărturii arheologice și a fost ridicată pe vechile ruine ale unei cetăți romane, construită de Împăratul Traian. În 1389, Mircea cel Bătrân a cucerit Hârșova, iar în secolul al XV-lea localitatea a intrat sub stăpânire otomană.


La eveniment vor participa: președintele U.D.T.R. ing. Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, președintele filialei Hârșova, Memet Redvan, reprezentanți ai Muzeului "Carsium" din Hârșova, ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța și coordonatorul Biroului TIKA din București, Haci Ahmet Daștan.


Comentează știrea

ismail / brussel
8 mai 2015
iubesc strampsi

Sa nu uitam ca noii romii de etnie turca provenim din pakistan stramosi si au pantruns an turcia am studiat istoria romiilor de unde provin ondia / pakistan now coment .

Articole pe aceeași temă

Duminică, 26 Aprilie 2015
Stire din Politică-Administrație : UDTR a sărbătorit Ziua copilului turc
Pagina a fost generata in 1.7962 secunde