Deputatul Florin Gheorghe atrage atenția că s-ar putea pierde finanțarea europeană pentru digul de larg

130
Deputatul Florin Gheorghe atrage atenția că s-ar putea pierde finanțarea europeană pentru digul de larg - atrageatentia-1431085997.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Colegiului 10 din Constanța, Florin Gheorghe, se declară revoltat de modul în care a fost gestionat unul dintre cele mai mari proiecte de investiții de la Marea Neagră și consideră că cei responsabili pentru iminenta ratare a finanțării europene pentru digul de larg al Portului Constanța trebuie să plătească. 


"Cred că ne-am săturat cu toții ca pentru incompetența unuia sau a altuia să plătească întreaga populație. Digul de larg este fără îndoială o investiție strategică de o importanță deosebită pentru Portul Constanța, finanțată din fonduri europene, care ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, pentru a fi decontată din fondurile exercițiului financiar european 2007-2013. Având în vedere faptul că lucrările sunt executate doar în proporție de 65% după mai bine de doi ani, este greu de crezut că restul vor fi finalizate până în decembrie, iar dacă digul se va face până la urmă, calitatea lucrărilor va avea cu siguranță de suferit", a declarat deputatul Florin Gheorghe de la UNPR. 


El a adăugat că este trist că nimeni nu a băgat în seamă raportul Corpului de control al Ministerului Transporturilor din anul 2013 și nu a luat deciziile care să conducă la executare lucrărilor în termen. 


"Nu știu nici cine a semnat contractul din partea Guvernului și nici de ce câștigătorul contractului, care am înțeles că este o firmă olandeză, după ce s-a luptat să câștige executarea acestei investiții a executat lucrările atât de lent. Ceea ce mă interesează este ca finanțarea europeană de peste 143 milioane de euro să nu fie pierdută, iar banii să nu fie plătiți către constructor de la bugetul de stat, adică din buzunarul românilor", a mai spus parlamentarul constănțean.


În acest context, deputatul Florin Gheorghe a spus că, în opinia sa, autoritățile competente ar trebui să se autosesizeze și să găsească responsabilii pentru această situație. 


"Întotdeauna există responsabili, deși noi, în România, nu-i găsim niciodată. Poate că nu ne străduim suficient", a adăugat deputatul UNPR. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1867 secunde