Expoziții la Biblioteca Județeană Constanța

414

Articole de la același autor

Zilele acestea, pe holurile Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman" Constanța, vizitatorii pot găsi mici expoziții pe diverse teme, pe lângă care unii trec fără să se oprească, dar care pentru alții constituie o atracție în plus. În această lună, publicul se poate delecta cu o serie de expoziții noi și interesante.
"Viitorul Mării Negre" este o expoziție de fotografie, ce se găsește la parter și este dedicată Zilei Internaționale a Mării Negre (31 octombrie). Expoziția este rodul unui concurs cu același nume inițiat de organizația nonguvernamentală "Mare Nostrum". Unul din scopurile acestei acțiuni este de a promova responsabilitatea socială și ecologică față de mediul marin.
O mică expoziție, tot la parter, este dedicată aniversării nașterii scriitorului Mihail Sadoveanu (8 noiembrie 1880), unul din cei mai prolifici și iubiți autori români, a cărui stea nu a pălit nici măcar odată cu înregimentarea sa de regimul comunist de după ’48.
Pe o suită de panouri așezate în stânga scărilor din holul de la parter, zece copii și adolescenți de la Școala Generală "Nicolae Tonitza", Constanța și Școala din Wechester, New York, au expus planșe dedicate Holocaustului.
La etajul întâi, vizitatorii se pot delecta cu expoziții mai vechi, care vor fi disponibile și luna aceasta: o expoziție de carte fotografie și carte poștală dedicată Familiei Regale, una de carte de poezie pentru copii, intitulată "A venit toamna!", o expoziție de documente privind mănăstirile din Dobrogea. Nu trebuie uitată nici mica expoziție intitulată "Vinul și Cârciuma", aflată la parter, în drum spre Centrul de Informare Comunitară. Dacă este adevărat vechiul adagiu latin potrivit căruia "în vin e adevărul" atunci această ultimă expoziție este obligatorie înainte de a urca în sălile de lectură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8874 secunde