Sancțiuni salariale pentru conducerea liceului mehedințean unde un elev a fost omorât în bătaie

723

Articole recomandate

Consiliul de Administrație al ISJ Mehedinți a sancționat, cu reținerea a 15% din salariu pentru trei luni, conducerea Liceului Matei Basarab din localitatea Strehaia, unde un elev de clasa a 9-a a fost omorât în bătaie de un coleg de-al său în urmă cu două săptămâni, transmite corespondentul NewsIn.
Sancțiunile aplicate de ISJ Mehedinți directorului general  Delia Marieta Popescu și directorului adjunct Sabina Gonciulea sunt reținerea a 15 la sută din salariul de bază și din indemnizația de conducere pe o perioadă de trei luni.
În privința vinovăției preotului Irinel Troacă, Episcopia Severinului și Strehaiei s-a ferit să ia o decizie și așteaptă concluziile finale ale comisiei școlare. "Nu ne puteam pronunța, așteptăm decizia comisiei Inspectoratului Școlar. Dacă se va stabili că este vinovat, în funcție de gravitatea faptei, preotul va răspunde și potrivit legilor bisericești", a precizat preotul Viorel Vlăducu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Severinului și Strehaiei.
Daniel Moțică, elev în clasa a IX-a C la Liceul "Matei Basarab" din orașul Strehaia, a fost omorât în bătaie de colegul său de clasă Claudiu Mitran, în data de 24 octombrie, în jurul prânzului, în parcul din centrul orașului, după ce toată clasa plecase de la ora de religie, întrucât preotul Irinel Troacă nu venise la clasă. Potrivit anchetatorilor, după o ceartă banală, Claudiu Mitran l-a lovit cu piciorul în piept pe Daniel Moțică. Acesta din urmă, s-a prăbușit dintr-o dată la pământ și a intrat în stop cardio-respirator. Transportat de urgență la spitalul orășenesc, băiatul a murit în ciuda eforturilor medicilor de a-l readuce la viață.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.897 secunde